Gasztro Ügyeskedés

 

Lévén, hogy egy egyetemista, dolgozó leányzó a Seszín Hajú Lány, aki ugyan faluból költözött a nagyvárosba, valahogy mégsem érezte magát soha otthon a konyhában, elég ritkán ügyeskedik az előbb említett helyiségben. Mégis amikor hébe-hóba rászánja magát akkor azt lelkendezve és -, ha jól sikerült az alkotás, akkor - dicsekedve teszi. 

Ma is elérkezett ezen alkalmak egyike, ezért most megosztanám az alkotást itt is. 

Fő az egészség, tehát a mai ebéd egy ízletes, szuper egészséges, de ugyanakkor takarékos fogás volt. Nem tudom kinek mit mond a név: panzella vagy toszkán kenyérsaláta, de nekem ez azt jelenti, hogy gyorsan és könnyedén rittyentünk valami szörnyen finomat. 

 

Elkészítés:

Először is valamilyen teljes kiőrlésű pékárút, ami akár lehet több napos és száraz is, megpirítva vagy a nélkül kockára vágunk. Ezt összekeverjük felkockázott paradicsommal, feta sajttal, magozott olívabogyóval, karikákra vágott kígyóuborkával és szalámival. Rálöttyintünk egy kevés olívaolajat, csavarunk rá egy fél citromot és az egészet megszórjuk oregánóval.

Az eredeti recepten én ma elég sokat változtattam, leginkább azért, mert más volt itthon, de az íze így is isteni volt. A feta sajtot mozarellára cseréltem, az ubit kihagytam és a szalámit egy kis kolbászra cseréltem.

Íme az eredmény!

12246675_1207825152567017_3839839996443269333_n.jpg

12246950_1207831542566378_1341451486981130418_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát lányok, akik esetleg nem vagytok otthon annyira a konyhában, vagy épp csak elért titeket is az őszi levertség, bátran ajánlom nektek ezt a kis receptet egy kókadt szerdára, vagy akár egy ilyen lustis szombatra mint az enyém is volt. ;)